Spaansche Vloot krijgt nieuwe toekomst

Restaurant de Spaansche Vloot in 's-Gravenzande gaat over in nieuwe handen. Het oudste etablissement van Westland krijgt een nieuwe toekomst, maar in welke vorm is nog niet duidelijk. De naam blijft in elk geval behouden.

variabele variabele

De Spaansche Vloot is door de haringparty's en aspergediners een begrip in Westland en omstreken. In 1990 kreeg het nog het predicaat Hofleverancier, maar binnenkort gaat het over een andere boeg. De familie Verhoeckx heeft de zaak na zestig jaar overgedragen aan Antwood, een beleggings- en exploitatiemaatschappij van met name maatschappelijk vastgoed.Hoe de toekomst precies vorm moet krijgen, daar wordt nog over gedacht, legt Willem van Mierlo, partner in Antwood uit.

,,Samen met Clarens van der Hout zijn we langs de horecagelegenheden in 's-Gravenzande gegaan voor een gesprek. Zo hebben we gekeken wat er nog bij zou kunnen. Er zou bijvoorbeeld best ruimte zijn voor een goed Italiaans restaurant, maar dat ligt er ook aan wie zich bij ons meldt. Het wordt in elk geval geen fastfoodrestaurant, want dat past niet in onze visie om de 's-Gravenzandse horeca naar een nog hoger plan te brengen," verduidelijkt Van Mierlo.

Groepen
Tot het moment dat daar meer duidelijkheid over is, is het restaurant op afspraak voor groepen geopend. Leonard Elenbaas, bekend van Pure Passie, zal de gasten op culinaire wijze in de watten leggen. ,,Ik werd benaderd voor het restaurant, dat zag ik niet zitten, maar ik wilde wel de catering doen voor partijen en feestjes. Daar ben ik tot en met 2018 zeker wel mee bezig. We staan overal voor open, maar een reservering voor twee wordt lastig, daar kan je het restaurant niet voor open doen."

Na de grondige verbouwing, waarbij ook gekeken wordt naar de mogelijkheid voor een terras en de realisatie van meerdere studio's en appartementen achter het monumentale gedeelte van het restaurant, moet dat wel weer mogelijk zijn.