Kennismaking Natasja de Vroome
maandag 24 juli 2023
Vandaag maken we kennis met Natasja de Vroome! Voor AntWood een bekend gezicht, maar tot nu toe kwam ze nog niet voor in onze berichten. Tijd om daar verandering in te brengen. We zijn daarom met haar in gesprek gegaan; van topsport tot het leidinggeven aan teams in sportorganisaties en van het opleiden van sportkundestudenten tot de ontwikkeling van de hippische kenniscampus Equestrum en een kantoorconcept in de oude groente- en fruitveiling in Poeldijk. En natuurlijk haar rol bij AntWood.
“Ik ben Natasja, woonachtig in Rijswijk en eigenlijk heb ik een heel maatschappelijk CV. Ik ben, zoals ze zeggen ‘met mijn voeten in de klei’ begonnen, letterlijk in mijn trainingspak. Tot mijn 21e als profwielrenster, waarbij ik aan veel nationale en internationale wedstrijden heb meegedaan en nationaal kampioen ben geweest. Tijdens mijn topsportcarrière ben ik gestart met de opleiding Sportkunde. Het inzetten van sport als middel voor allerlei maatschappelijke vraagstukken heeft altijd al mijn interesse gehad.
In 2011 moest ik door diverse blessures helaas stoppen met wielrennen en ben ik mij gaan inzetten om andere mensen in beweging te krijgen als buurtsportcoach. De kennis van mijn opleiding en mijn ervaring als topsporter kwamen van pas in het vertalen van gemeentelijk sportbeleid naar concrete beweegprogramma’s voor jong en oud. Vele projecten, zoals o.a. het lifestyleprogramma ‘Samen Stoer’ voor basisschoolkinderen met overgewicht en sportevenementen voor minder bedeelde kinderen, volgden hieruit.
Omdat de behoefte aan doorleren en -groeien toenam, ben ik eerst een master in bestuurskunde gaan volgen. Op een gegeven moment ging mijn trainingspak uit en ben ik leiding gaan geven aan verschillende teams binnen sportorganisaties en hield ik mij bezig met diverse aanbestedingstrajecten. Kennis werd natuurlijk gevraagd voor de klas. Zodoende heb ik ook nog bijna 10 jaar parttime als docent bij de opleiding Sportkunde gewerkt. Ik kwam tot de conclusie dat de publieke sector waarin ik werkte wat meer bedrijfsmatige inzichten kon gebruiken en daartoe startte ik met een master Bedrijfskunde. Beide masters zijn succesvol afgerond.
Ondertussen was ik nog steeds docent en een aantal jaar achtereenvolgend stagebegeleider van eerstejaars studenten. Dit is een leuk bruggetje naar AntWood, want hier kreeg ik te maken met een student die een stage zocht en bij Van Mierlo terechtkwam. Voor mij was het even zoeken naar de link met Sportkunde, maar tijdens de presensatie bleek al snel dat het niet over het bouwbedrijf ging, maar over Equestrum. Equestrum is de ontwikkeling van een hippische kennis- en innovatiecampus in combinatie met zorgwoningen voor 24 mensen met een beperking.
Tijdens het stagebezoek kwam ik in contact met Willem van Mierlo. Door mijn ervaring met topsport, projectmanagement rondom sport en welzijn, leidinggeven en het onderwijs hadden we veel raakvlakken. Het gesprek ging verder dan de stage en op natuurlijke wijze raakte ik meteen betrokken bij de ontwikkeling van Equestrum. Vrij snel daarna ben ik als adjunct-directeur voor Equestrum gestart. Dit was het begin van de samenwerking.
Mijn eerste project in de maatschappelijk vastgoedsector was dus Equestrum. Na vele jaren werkzaam te zijn in de programmering van de maatschappelijk sector, zijn daar de stenen bijgekomen. Momenteel houd ik mij bezig met de realisatie van de fysieke campus. Dit omvat enerzijds de aansturing van de bouw en anderzijds het enthousiasmeren van investeerders en huurders om mee te doen met dit project. Als de campus straks staat ga ik mij meer richten op de organisatie, door samen met de gebruikers een bloeiende kennis- en innovatiecampus te creëren. Dit zijn onder andere Lentiz, ASVZ, RSP en EquInnoLab.
De samenwerking met Van Mierlo heeft inmiddels ook geleid tot een mooie samenwerking met AntWood. Zo heeft Willem van Mierlo mij voorgesteld aan collega’s Bart van Zijderveld en Raymond van der Kruk. Zij waren op dat moment al bezig met de transformatie van de oude groente- en fruitveiling Poeldijk in een zakelijke hotspot genaamd: 'De Klok' (ook ons kantooradres). Aan dat project wilde ik wel meedoen, waarop de vraag volgde: doe je mee aan de veiling of aan AntWood? Binnen een aantal maanden hoorde ik bij Antwood en werd ik directeur van de Klok. Dat is natuurlijk heel uniek.
Het was even zoeken welke rol ik kon pakken binnen AntWood. Raymond is de projectontwikkelaar in het voortraject en Bart de projectleider richting realisatie. Zodoende ben ik mij bezig gaan houden met de exploitatie, financiën en marketing en acquisitie van de projecten. De combinatie maakt de samenwerking compleet.
AntWood naar de toekomst toe, zie ik als de partij die wordt gecont(r)acteerd als het gaat om het adviseren, ontwerpen en realiseren van passende huisvesting voor onder andere zorg, sport, onderwijs en het transformeren/renoveren van bijzondere gebouwen met karakter, zoals (rijks)monumenten, waardoor deze voor de toekomst behouden blijven. Dát is onze passie.
De conclusie van het verhaal is dat AntWood de plek is waar al mijn opleidingen, opgedane kennis, ervaringen en uitdagingen samenkomen. Daar ben ik blij om en zeer dankbaar voor!”