Nieuwe bestemming voormalige dokterswoning Dr. Ter Haar

P 12 IMG 6964 Groot

Nieuwe bestemming voor voormalige dokterswoning van Dr. Ter Haar en aangrenzend woonhuis met respect voor de historie.

De dokterswoning aan de Voorstraat en het naastgelegen woonhuis aan de Fonteinstraat in Poeldijk krijgen een nieuwe invulling.

AntWood zal het statige pand aan de Voorstraat 84 in oude luister herstellen en verduurzamen zodat het pand voor de komende 50 jaar weer gebruikt kan worden voor maatschappelijke-, zakelijke-, en of woondoeleinden. Het uiterlijk van de voorgevel zal niet wijzigen. Het pand sluit mooi aan bij de doelstelling van AntWood die zich ook bezig houdt met het voormalig veiling gebouw De Klok in Poeldijk.

KnipInn gaat haar nieuwe kapsalon in het hoekpand aan de Fonteinstraat openen. Joy van Bergenhenegouwen: “Met de verplaatsing naar deze uitgelezen plek midden in de winkelstraat kan de kapsalon uitbreiden. Zo blijven we gelukkig in Poeldijk waar mijn wortels en hart liggen. In het huidige pand van de kapsalon, dat net buiten het winkelcentrum ligt, kan dan een woonfunctie worden gerealiseerd.”

De nalatenschap van de heer Ter Haar waaronder de verkoop van de twee panden komt ten goede aan het Rode Kruis.

De nieuwe invullingen sluiten aan bij de wens om de dorpskern van Poeldijk te verlevendigen en het winkelgebied met detailhandel aantrekkelijker te maken.